TAI CHI DANCE

WAT IS TAI CHI DANCE?

 

Tai Chi Dance is Vrije Dans gecombineerd met de principes van Tai Chi & Qi Gong.

 

Het is een nieuwe, moderne interpretatie van de oude tradities Tai Chi & Qi Gong en daarom ook uniek in de wereld!

 

Tai Chi Dance is NIET de rustige choreografie die je groepjes Chinezen in het park ziet doen! Tai Chi Dance is volledig vrij van choreografie en kan op momenten rustig of (als nodig) heel actief en explosief zijn. Tai Chi Dance geeft ruimte aan alle energieniveaus en emoties. In de lessen wordt gebruik gemaakt van meeslepende, ontroerende muziek. Van klassiek tot moderne beats!

 

Ervaar de vrijheid van vrij dansen en de wijsheid van Tai Chi & Chi Gong in deze krachtige, frisse, moderne combinatie!

 

DE LESSEN

 

De les start met een vrije dans op muziek. Dit om de dag achter ons te laten en onze aandacht in het lichaam te brengen. De muziek hierbij is speciaal gekozen om een natuurlijke opening van het lichaam te faciliteren.

Dan volgt er een moment van stilte in een staande houding. In de stilte krijgen we kans om onze lichaamshouding te onderzoeken en te voelen waar wij spanning vasthouden in ons lijf.

Van stilte naar beweging. Iedere les onderzoeken we een Tai Chi principe, een thema, d.m.v. van een actieve Tai Chi / Qi Gong oefening. Eerst voeren we deze uit zonder muziek en krijg je persoonlijke tips en feedback. Na enkele minuten oefenen starten we de speciaal geselecteerde, ondersteunende muziek aan de oefening.

Via de muziek laten we dan de natuurlijke wijsheid van je lichaam de oefening overnemen zodat we in een vrije dans komen. Intuïtief bewegen waarbij je jouw lichaam de gids en leraar laat zijn.

Kort gezegd is het enige wat er nodig is het loslaten van weerstand en het laten gebeuren. Hiermee ervaar je een natuurlijke verdieping van je Tai Chi en een natuurlijke opening en bevrijding van je lichaam.

 

Kom! Inspireer elkaar. Geef toe aan het moment en DANS!

 

Er is geen ervaring in Tai Chi of dansen nodig. 

 

DE INSPIRATIE

 

Tai Chi DANCE is een nieuw concept die ik samen met Paul ontwikkeld heb. Inspiratie is geboren uit een passie voor zowel Dans als Tai Chi.

Veel mensen ervaren geluk, een gevoel van contact met ‘alles’ of innerlijke rust als zij naar een zonsondergang kijken, of in de ogen van een baby. Ik ervaar dat op die momenten natuurlijk ook, maar daar waar ik diepe geluksmomenten ervaar is op de dansvloer… daar waar ik alles kan overgeven aan het moment en waar ik één ben met alles.

Tai Chi heeft ook ontzettend veel voor mij gebracht. Door regelmatig Tai Chi lessen te volgen is de knik in mijn nek (door slechte houding tijdens computerwerk) verdwenen en ben ik 2cm langer geworden!

Door het geven van Tai Chi lessen heb ik opgemerkt dat veel mensen spanningen in hun lijf ervaren omdat ze de neiging om ‘hun best te doen’ niet kunnen loslaten. Mijn wens met Tai Chi DANCE is deze mensen de kans te geven om de kracht en diepte van de Tai Chi te ervaren met een speelsheid en nieuwsgierigheid die dans met zich meebrengt.

 “Tai Chi Dance is een perfecte mix van Tai Chi basisoefeningen en heerlijke en ontspannende dans. Elke les vliegt voorbij. Alison is een inspirerende docent.” Beppie

DE MUZIEK

 

De muziek is belangrijk om een bepaalde sfeer te creëren en bepaalde richtingen uit te zetten. Elke week hebben we verschillende ‘playlists’ op maat gemaakt om het thema van die les ondersteunen.  Klik hier voor wat samples via Spotify: 

Tai Chi Dance Sample Sample Track list: Ludovico Einaudi – I Giorni Joel Baker – Further Than Feelings Jamiroquai – You Give Me Something Tom Odell – I Know José González – Stay Alive Sheppard – Geronimo Ed Sheeran – I See Fire Nina Simone – Feeling Good Rasa – Prabhupada Padma

ENJOY!