STUDENT ERVARINGEN

Mooi mooi!


Het zal geen verrassing zijn, zoals ik vorige keer al schreef, ik ben zeker positief. Elke les heeft weer een nieuwe kern voor me, het werkt op meerdere vlakken. Mooie chemie tussen jullie en dat reflecteert op de groep. Door de juiste mix van humor en kundige uitleg, het overbrengen van de essentie en intentie, weten jullie me elke keer weer op een dieper niveau te raken. Mooi mooi!

Zo vind ik het naast het leren van Taichi, ook interessant om bepaalde patronen in mezelf tegen te komen, en om daarin eerlijk naar mezelf te kunnen worden om te kunnen groeien.

Job, 31, Tai chi

2015-04-07T17:45:55+00:00

Job, 31, Tai chi

Het zal geen verrassing zijn, zoals ik vorige keer al schreef, ik ben zeker positief. Elke les heeft weer een nieuwe kern voor me, het werkt op meerdere vlakken. Mooie chemie tussen jullie en dat reflecteert op de groep. Door de juiste mix van humor en kundige uitleg, het overbrengen van de essentie en intentie, View Full →

Ik volg met plezier jullie lessen

Ik volg met plezier jullie lessen en vind jullie beiden erg prettige en goede docenten. Ruimte voor humor en jullie brengen het luchtig, maar ik heb zeker het idee dat jullie tegelijkertijd kwaliteit brengen en serieus zijn in wat jullie doen en wat Tai Chi kan geven voor de leerlingen. De inhoud van de lessen vind ik mooi. Fijn dat sommige oefeningen een volgende les herhaald worden, dan kan het wat verdiepen en opnieuw oefenen. Maar ook heel leuk dat er telkens weer afwisseling is in de oefeningen en in het ‘thema' van de les. Er is ruimte voor eigen inbreng of vragen en opmerkingen en hulp en tips tijdens de oefeningen; heel fijn. De resultaten vind ik persoonlijk van mezelf wat minimaler, maar dat is niet aan jullie maar aan mezelf te wijten ;)

Daarnaast vind ik het juist mooi dat jullie de les geven op jullie manier, omdat dat natuurlijk en echt is en dan komt dat ook zo over. Ook zou ik nog willen zeggen dat ik het leuk vind om te merken dat jullie soms iets nieuws ontdekken om de essentie van Tai Chi of van een houding aan ons te leren. Daarmee zie ik dat het voor jullie ook telkens iets nieuws kan brengen en geven jullie die manier van Tai Chi beoefenen door, dat het voor ieder mens weer anders is en je altijd weer iets nieuws kan leren.

Katinka, 27, Tai Chi

2015-04-07T17:47:03+00:00

Katinka, 27, Tai Chi

Ik volg met plezier jullie lessen en vind jullie beiden erg prettige en goede docenten. Ruimte voor humor en jullie brengen het luchtig, maar ik heb zeker het idee dat jullie tegelijkertijd kwaliteit brengen en serieus zijn in wat jullie doen en wat Tai Chi kan geven voor de leerlingen. De inhoud van de lessen View Full →

Subtiel met een groots effect!


De Tai Chi lessen van Alison brengen mij in balans, telkens op een andere manier. Het afgelopen seizoen werd ik vooral verrast door mijn eigen plezier in de vechthoudingen: het is lekker om je kwaad te maken! Ik vind het knap hoe Alison je met respect en humor meeneemt naar nieuw terrein. Haar aanwijzingen zijn op maat gesneden en altijd heel bemoedigend :). En het belangrijkste: subtiel met een groots effect! Tai Chi in de ochtend vormt een heerlijk begin van de dag.

Wat ik graag anders wil zien/aanbevelen/suggesties: Lieve Alison, ik ben eigenlijk alleen maar blij met hoe de lessen gaan! Ik ben ook echt heel blij dat jullie naar de ochtend zijn gegaan. Vorig seizoen (op maandagavond) heb ik heel vaak afgezegd omdat ik 's avonds minder energie en zin heb om het huis uit te gaan. Dit seizoen was ik er volgens mij elke les! Dat voelt lekker. :)

Marloes, 35 jaar, Tai Chi

2015-04-08T12:55:12+00:00

Marloes, 35 jaar, Tai Chi

De Tai Chi lessen van Alison brengen mij in balans, telkens op een andere manier. Het afgelopen seizoen werd ik vooral verrast door mijn eigen plezier in de vechthoudingen: het is lekker om je kwaad te maken! Ik vind het knap hoe Alison je met respect en humor meeneemt naar nieuw terrein. Haar aanwijzingen zijn View Full →

Na de eerste lessen voelde ik me fitter!


Jullie zijn beiden heel enthousiast over Tai Chi en dat vind ik heel prettig bij de lessen.
Paul, ik vind het leuk hoe je humor verwerkt in de lessen en alles heel duidelijk uitlegt.
Alison bij jou zie ik altijd een soort krachtige intentie/temperament gecombineerd met een soort zachtheid/mildheid, lijkt een vreemde combinatie. Dat werkt heel erg goed.

Een ander heel belangrijk punt wat jullie allebei doen/hebben. Als jullie rondlopen tijdens een houding dan weten jullie altijd precies wat jullie me moeten vertellen want bijna altijd voel ik het verschil als ik probeer te doen wat jullie mee adviseren. Soms hoeven jullie niet eens iets te zeggen en ga ik onbewust corrigeren zodra jullie in de buurt komen. Dat vind ik heel bijzonder.

Ik merk dat ik de houdingen gaver vind dan het voortlopen. Maar dat heeft meer te maken dat ik altijd een beetje bang ben dat ik alles weer vergeten ben. En als we dan bezig zijn blijkt dat mee te vallen.

Verder over resultaten. De laatste jaren doe ik alles een beetje rustig aan. Na de eerste lessen voelde ik me fitter. En in plaats van dat ik rustig op zijn Kees' de trap op liep. Rende ik de eerste etages naar boven. Zonder dat ik het in de gaten had. Dat vond ik heel cool. Ik gebruik de basis houding ook regelmatig als ik lange tijd achter elkaar achter de pc moet werken. werkt heel goed.

Ga zo door!

Kees, 34, Tai Chi

2015-04-08T13:12:09+00:00

Kees, 34, Tai Chi

Jullie zijn beiden heel enthousiast over Tai Chi en dat vind ik heel prettig bij de lessen. Paul, ik vind het leuk hoe je humor verwerkt in de lessen en alles heel duidelijk uitlegt. Alison bij jou zie ik altijd een soort krachtige intentie/temperament gecombineerd met een soort zachtheid/mildheid, lijkt een vreemde combinatie. Dat werkt View Full →

Ik vond het verrassend fijn!

Leuk dat jullie de gelegenheid geven om nog even te reageren en feedback te geven.
Afgelopen seizoen hebben we voor het eerst kennis gemaakt het jullie en Tai Chi Dance.
Ook Tai Chi was voor ons helemaal nieuw.

Voor mij was het heerlijk om weer te bewegen op muziek. Dat is ook vooral wat ik zocht. Zoals ik vooraf vertelde hebben wij enkele jaren primitief dansen gedaan bij Lucia van Bers. Wij waren erg nieuwsgierig hoe het ons zou bevallen bij jullie. Ik kijk er met plezier op terug.

Enthousiaste uitstraling van Alison is heerlijk, lief en aanstekelijk. Ik was zeer positief verrast dat het mogelijk bleek om vanuit de oefeningen naar de dans beweging te komen. Het lukte om daardoor steeds op een andere manier te bewegen. Ik kreeg regelmatig het gevoel spieren te gebruiken die ik niet eens wist dat ik ze had. De muziek was ook zo speciaal uitgezocht en steeds precies ondersteunend bij de oefening.

Soms had ik het gevoel schaamteloos te mogen consumeren wat met grote zorg was uitgedacht. Ik vond het verrassend fijn.

Hans (67 jaar) & Hermien (64jaar) Tai Chi DANCE

2015-04-08T13:13:22+00:00

Hans (67 jaar) & Hermien (64jaar) Tai Chi DANCE

Leuk dat jullie de gelegenheid geven om nog even te reageren en feedback te geven. Afgelopen seizoen hebben we voor het eerst kennis gemaakt het jullie en Tai Chi Dance. Ook Tai Chi was voor ons helemaal nieuw. Voor mij was het heerlijk om weer te bewegen op muziek. Dat is ook vooral wat ik View Full →

De lessen worden in een frisse, enthousiaste sfeer gegeven.


De lessen worden in een frisse, enthousiaste sfeer gegeven en zijn goed te volgen.
Persoonlijk heb ik er baat bij, zowel lichamelijk als geestelijk en ben van plan terug te komen.
Verder vindt ik het goed hoe jullie toch op een prettige manier de orde kunnen handhaven als de oudjes oeverloos beginnen te kwebbelen!

Friedel, 69, Tai Chi

2015-04-08T13:14:14+00:00

Friedel, 69, Tai Chi

De lessen worden in een frisse, enthousiaste sfeer gegeven en zijn goed te volgen. Persoonlijk heb ik er baat bij, zowel lichamelijk als geestelijk en ben van plan terug te komen. Verder vindt ik het goed hoe jullie toch op een prettige manier de orde kunnen handhaven als de oudjes oeverloos beginnen te kwebbelen!

Een verrijkende en rustgevende ervaring


Het is de eerste keer dat we ons lichaam als doel van onze aandacht zien. Voorheen lag het doel altijd buiten ons. Een verrijkende en rustgevende ervaring waarbij we veel persoonlijke aandacht krijgen.

Marjolein + Huub, Tai Chi

2015-04-08T13:15:11+00:00

Marjolein + Huub, Tai Chi

Het is de eerste keer dat we ons lichaam als doel van onze aandacht zien. Voorheen lag het doel altijd buiten ons. Een verrijkende en rustgevende ervaring waarbij we veel persoonlijke aandacht krijgen.

Jullie op een zeer prettige en professionele wijze lesgeven

Ik vind dat jullie op een zeer prettige en professionele wijze lesgeven. Samen zorgen jullie voor een vrolijke sfeer en zorgen jullie voor veiligheid in de groep. Jullie zijn per mail goed bereikbaar.

Marjan, 38, Tai Chi

2015-04-08T13:15:45+00:00

Marjan, 38, Tai Chi

Ik vind dat jullie op een zeer prettige en professionele wijze lesgeven. Samen zorgen jullie voor een vrolijke sfeer en zorgen jullie voor veiligheid in de groep. Jullie zijn per mail goed bereikbaar.

Hier enkele reacties van vorig jaar:

Hoe ervaar je de Tai Chi les?

“Vaak vermoeiend maar geeft veel energie” Ton “Plezierig, gemoedelijk, te snel voorbij” Herman “Ontspannen, relaxed, nieuwe ervaring, leuk, fijne plaats en groep van mensen, leerzaam” Lucie

Wat zijn de belangrijkste voordelen voor jouw lichaam (en geest) door beoefenen van Tai Chi?

”Fysiek en mentaal meer rust” Jaco “Gewaarwording zwakke plekken” Joost

Hoe ervaar je de docent?

“Top, zeer professioneel. Kundig met humor een dikke 9+” Joost “Open, lieve persoonlijkheid” Karin